Pripremite bicikl i sebe za proleće

Proleće je vreme kada se većina biciklista budi i kreće u nove pustolovine. Na vreme saznajte kako da spremite svoje ljubimce.

U nekoliko koraka objasnićemo ti kako da spremiš svoj bajs za vožnju i de da nadješ sve delove potrebne.

Šrafovi i matice

Bitno je da zategnete sve šrafove. Zategnite šrafove na lampicama, blatobranima, nosačima… 

Neki šrafovi mogu da zardjaju, tako da je bitno da pažljivo pogledate sve delove, a posebno one osetljive.

DOBRO GA PODMAZATI.

Bitno je da znate koje delove je potrebno podmazati. Najbitniji delovi su: lanac, osovine na točkovima, pedale, menjač brzina. 

– Za podmazivanje lanca koristite ulje ili sprej. Lanac podmazujete na mestu, gde dolazi u dodir sa zupčanikom. WD-40 nije maziv

– Osovine na točkovima treba da budu podmazane, kao i ležajevi. Postupak je potpuno isti kao i kod podmazivanja lanca (očistiti, osušiti pa podmazati).

– Pedale, one umeju neprijatno da škripe. Iritantan zvuk možete eleminisati blagim podmazivanjem OČISTITI, OSUŠITI I PODMAZATI.

– Menjač brzina, oni imaju pokretne delove koji mogu da zardjaju. kap ulja će im produžiti radni vek. Zapamtite WD40 je dobro sredstvo za odmašćivanje i skidanje rđe. Nije mazivo. Možete ga upotrebiti kad neki deo toliko korodira da ne može da se skine ručno. Nemojte koristiti motorna maziva jer su to ulja napravljena, kako im ime samo kaže specijalno za motore sa unutrašnjim sagorevanjem, a ne za bajseve.

Gume i točkovi

Čim rešite da proveravate gume, najbitnija stvar je da vidite da li je guma oštećena. Problem su veća oštećenja, dok manja oštećenja od staklića i kamenčića nisu toliko bitna. 

Prednju gumu stavite na 3 bara, a zadnju na 3,5 bara. Ukolko uočite veća oštećenja, tek onda je zamenite. Možete da sami zamenite gumu, a možete i da odnesete u servis. Zavisi ko je kakav majstor. 

Ako imate disk kočnicu onda uz pomoć alkohola je malo obrište. Kada ste sve završili onda je lepo i glatko namestite tako da nigde ne žulja.

PRATEĆA ALI JAKO BITNA OPREMA

Sada kada smo sve tehničke delove opisali, bitno je da napomenemo i ostale dodatke koji mogu itekako da ti poboljšaju kvalitet vožnje.

DRŽAČ ZA TELEFON

Držač za telefon je jako bitan deo vaše biciklističke opreme.

On ima dve osnovne funkcije, a to su:  Da bude LAGAN i POUZDAN. 

LAGAN znači da ne bi trebao da ti predstavlja nikakav teret dok ga voziš. Pod reči lagan ne mislim samo i na težinu, već na njegovu praktičnost. Držač mora da bude veoma lak za modifikacije i za upravljanje. Zamislite situaciju da morate da brzo namestite držač pri vožnji. Teško je? I ja bih se složio. 
Ovaj model je veoma pažljivo biran kako ne biste morali da sami brinete koji da izaberete u moru ponuda. 

Njegova druga najveća predonost je POUZDANOST. Ovde nema šta mnogo da se priča. Njegov najvažniji zadatak je da bude pouzdan kako tvoj telefon ne bi ispao i slomio se. Ovaj model je testiran i pokazao se kao najbolji u velikoj konkureciji. 

Pretpostavljamo da veliki broj biciklista želi da ima jedan za sebe, a pritom da ne plaća veće sume novca. 
Mi smo iskonbinovali sve i uspeli da ovaj nosač napravimo da košta tačno 900din. 

Ukoliko želite da poručite od nas i da nas samim tim podržite kliknite OVDE kako bih te prebacio na Instagram gde ćeš naručiti. Plaćenje se vrši dostavom, nema plaćanja unapred.

OSVETLJENJE, LAMPICA.

Lampica za bicikl je jako bitna, ne samo zbog propisa nego zbog bezbednosti!

Morate imati i prednju i zadnju lampicu po propisu Srbije. Nemojte to da Vas tera da stavite, motiv nek vam bude bezbednost. Lampica može spasiti ŽIVOTE. Nadam se da je to jasno da noću kad vozite morate imati, jer kako da vas preopzna vozač ako nemate. Zadnja treba da bude bele boje, a prednja crvene. Lampicu držite i noću i danju.

Naša lampica je prednja i crvene je boje ali ima dosta drugih opcija. Našu lampicu odlikuje

KVALITET😉
Lampica je izuzetnog kvaliteta, napravljena je da traje godinama. Pruža Vam BEZBEDNOST na drumu. Pod rečju bezbednost mislimo na sigurnost, uočljivost na drumu.

JEDNOSTAVNOST😍
Brzo i lako se puni, montira i radi na šest modova svetlosti. Lampica je predvidjena da se za jako kratko vreme napuni i da se namontira. Može se namestiti na svaki bajs.

SNAGA🤛
Lampa je smestena u aluminijumsko, vodootporno kuciste i moze se koristiti i kao eksterni punjac (power bank) za Vase mobilne uredjaje. Zar to nije ludo? 

USB KABLIĆ I GUMU ZA INSTALIRANJE NA BICIKL DOBIJATE ZAJEDNO SA LAMPOM.

Ako želite da poručite lampicu kliknite na link LAMPICA. PROIZVOD DOBIJATE U ORIGINALNOM FABRČKOM PAKOVANJU. NIŠTA NE PLAĆATE UNAPRED.

Leave a Comment

Your email address will not be published.