Sve o Fat bike-ovima!!!

Da li znate šta su Fat Bike-ovi

Fat bike je vrsta bicikla koja je pogodna za podloge kao što je pesak, sneg, šlunak… Karakteriše ih to što imaju debele točkove po kojim su i dobili ime.

Kratka priča o tome kako su nastali Fat bike-ovi

Nastali su na zanimljiv način. Naučnici su išli na Aljasku i bilo ime je potrebno neko prevozno sredstvo. To prevozno sredstvo je trebalo da ne troši gorivo i da bude izdržljivo na raznim terenima. Naučnici su odmah shvatili da je bajs pravo rešenje. Na početku su koristili bajs sa manjim gumama, ali te gume se su se stalno bušile na teškim terenima. Došli su na ideju da spoje više guma od jednom da bi ta guma bila izdržljivija. I tako je nastao bajs koji se danas zove Fat bike.

Dobre strane Fat bike-a

Kao što smo već napomenuli fat bike je veoma otporan na bilo kakva oštećenja. Ukoliko želite bajs koji će Vam služiti za vožnju po šumi ili živite blizu plaže i voleli biste da se vozite na plaži, onda je Fat bike prava stvar za Vas. Široke gume su idelane za vožnju po teškim terenima.

Neki kažu da je ovaj bajs napravljen za vožnju samo po šumi dok neki kažu da je on odličan za vožnju svaki dan. Moje mišljenje je da je on ipak više za šumu nego recimo da idete na posao na njemu. Naravno svako ima svoje mišljenje.

Volite vožnju zimi? 

Da i ja volim… Moja topla preporuka je da nabavite ovakav bajs ako ste ,,zavisni” od zimske vožnje. Stručnujaci kažu da ukoliko vozite ovaj bajs na snegu sat vremena da možete da potrošte i do 1000 kalorija za sat vremena.

Ukoliko volite da se osećate kao ,,konja da jašete” taj osećaj možete jedino doživeti na ovakvom bajsu.

Loše strane Fat bike-a

Po meni nema mnogo loših stvari.

Postoji problem, a to je debljina točkova i ako vozite po gradu po ulicama to će Vam biti nezgodno zato što tolike gume otežavaju vožnju po ulicama. Ali ako želite da kupite bajs za grad sigurno nećete uzeti Fat bike.

Težina

Drugi problem jeste težina točkova i celog bajsa. Ukoliko niste baš u najboljoj kondiciji nemojte uzimati ovaj bajs nije lak za vožnju.

Naše mišljenje

Ukoliko volite da se vozite po planini i šumama onda je ovo bajs za Vas bez razmišljanja. Ako živite u gradu i ne idete stalno u šumu bolje uzmite neku drugu vrstu bajsa.

Nadamo se da smo Vam barem malo približili neke stvari o Fat bike. Ukoliko imate nekih pitanja ili želite da dodate nešto slobodno pišite u komentarima ili na instagramu.

SB


Instagram

Leave a Comment

Your email address will not be published.