Предности трениранја у кући и шта све требате да знате на ову тему

Шта је biciklizam u zatvorenom?

Бициклизам у затвореном простору је организована активност са групним фитнес форматом. Часови су фокусирани на издржљивост, снагу, интервал и тренинг високог интензитета користећи nepokretni bicikl.

Sports, Indoor Cycling, Fitness, Gym, Trenazhor, Bike

Пре више од 20 година Јохнни Г, јужноафрички бициклиста и некадашњи професионални бициклиста, представио је Спиннинг® свету. (Спиннинг је сада регистровани заштитни знак Мад Догг Атхлетицс, Инц.) Претворио је стационарни бицикл који видите у теретани, у групни фитнес програм који се зове biciklizam u zatvorenom.

Према америчком савету за вежбање (АЦЕ) ако тражите кардиоваскуларни тренинг који нуди велики трошак енергије уз минималан утицај на бокове, колена и глежњеве, бициклизам у затвореном простору је одлична опција у обе области. Уз мало знања, možete napraviti da biciklizam u zatvorenom bude vaš najzahtevniji trening и такође da bude puno zabave!

Предности бициклизма у затвореном

Тренери у затвореном бициклу слични су другој опреми за вежбање коју можете наћи у теретани с обзиром на здравствене користи. Амерички факултет спортске медицине (АЦСМ) посебно помиње следеће погодности за фитнес у вези са унутрашњим бициклизмом:

1. Слаб утицај на тело

Бициклизам у затвореном простору је активност sa minimalinim oštečenjem tela. Људи који се опорављају од ортопедских повреда често primenjuju biziklizam u zatvorenom као део протокола о рехабилитацији. Ако ako radite vežbe правилно, минималан је утицај на зглобове кука, колена и глежња. Особа koja se oporavlja od povrede izbegava sportove kao što je košarka fudbal i uopšteno sportove u kojima ima dosta kontakta. Tako da je biciklizam u zatvorenom ideala vid rehabilitacije za ljude koji izlaze iz povrede.

2. Мишићна издржљивост

Мишићна издржљивост односи се на способност мишића да непрекидно излаже снагу током дужег временског периода. Када педалирате против отпора у затвореном бициклизму, повећавате издржљивост мишића у ногама, укључујући квадрицепсе, потколенице, глутеус и теле мишиће. Рад ових мишића такође помаже да се ојачају околне кости, тетиве и лигаменти повећавајући укупну снагу, тако да се свакодневне активности могу изводити с лакоћом.

3. Uživanje

Бициклистичка класа у затвореном може пружити исту навалу адреналина и ослобађање веселих неуротрансмитера који изазивају расположење, познати као ендорфин. Ендорфин обично ствара осећај еуфорије, снижава ниво стреса и појачава имуни одговор тела.

4. Кардиоваскуларни

Zдрави одрасли људи treba da vežbaju najmanje 150 минута умереног интензитета недељно. Препоруке за вежбање je da кроз 30-60 минута вежбања умереног интензитета (пет дана недељно) или 20-60 минута вежбања интензивног интензитета (три дана недељно). Бициклистичка класа у затвореном може одржати ваш откуцај срца унутар јаких распона отприлике 45-60 минута. Као и код свих континуираних кардиоваскуларних активности, и затворени бициклистички програм може помоћи у смањењу ризика од коронарне болести.

5. Постављање стопала

Након подешавања седишта и управљача, скочите на бицикл и ставите стопало у mesto koje je predviđeno za stopala. Поставите стопала у средину папучице. Затегните каиш. Крените с неколико удараца педале у и изван седла. Промените било шта што вам није пријатно. Ако похађате часове бициклизма, инструктор treba da vam pomogne u bilo čemu, tako je slučaj i za podešavanje sitnica.

Да ли је бициклизам у затвореном за вас?

Да ли желите да пођете сами или da се придружите бициклистичком разреду? Пошто је бициклизам једна од најбољих кардиоваскуларних активности које се данас налазе у теретанама, испробајте обе могућности и пронађите најбоље место за вас. Ако се придружујете групној класи, пронађите квалификованог инструктора који ће вам помоћи у подешавању бицикла, прегледати информације о безбедности и могу вас мотивисати да извучете максималне користи од активности. Ако идете сами у теретану, питајте физиолога вежбања или инструктора фитнеса који ће вам помоћи да започнете и да вам покаже одговарајућу технику за продуктивну вожњу.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *